Binnen 1-2 werkdagen in huis | Gratis bezorgd vanaf €100 | Gratis retour | 30 dagen bedenktijd.
Muziekinstrumenten voor baby: stimuleer de muzikale ontwikkeling

Muziekinstrumenten voor baby: stimuleer de muzikale ontwikkeling

Muziekinstrumenten voor baby: stimuleer de muzikale ontwikkeling

Jong geleerd is oud gedaan. Dit geldt voor alles en natuurlijk ook voor de muzikale ontwikkeling. Misschien wist je het nog niet maar al tijdens de zwangerschap focust een baby zich op geluiden. Na de geboorte heeft muziek vooral een kalmerend effect op de baby. Later is het luisteren naar en bezig zijn met muziek goed voor de spraak- en taalontwikkeling, maar ook voor de motoriek. Het is dus helemaal niet zo vreemd dat muziekinstrumenten voor baby razend populair zijn.

Het begint in de baarmoeder

Hoe bijzonder is dat: Vanaf de 20e week van de zwangerschap kan baby voor het eerst horen. Je baby hoort voornamelijk je hartslag en je stem, later ook geluiden van buitenaf. Zo leert hij jou en zijn vader al een beetje kennen. Speel regelmatig muziek af: Je baby wordt hier kalm van.

Dit is wat muziek (maken) met je kindje doet

Muziek luisteren en maken, dit helpt je kindje in het vergroten van zijn cognitieve vermogen. Ook activeert het de zintuigen van je baby. Bovendien is het goed voor de motorische ontwikkeling. Samen met je baby muziek maken? Dit schept nog eens extra een band.

Muziek sust baby in slaap

Na de geboorte werkt muziek kalmerend op je kindje. Er komt een moment dat je baby voorwerpen aanraakt, vastgrijpt en uitprobeert. Dit is het moment waarop muziekinstrumenten voor baby een goed idee zijn.

hape muziekdoos baby en kind

Muziekinstrumenten voor baby

Muziek gaat leven met muziekinstrumenten voor baby. Het is wel even opletten wat je koopt. Je hebt namelijk muziekinstrumenten voor baby’s van 6 maanden oud, 1 jaar, maar ook vanaf de leeftijd van 2 jaar.

Het is belangrijk dat het muziekinstrument goed op de ontwikkelingsfase van je kindje is afgestemd. Ten eerste moet het instrument veilig zijn. Alles wat je in Nederland koopt is voorzien van een CE-keurmerk. Koop daarom niet zomaar wat bij AliExpress of andere Aziatische webwinkels. Dit speelgoed is niet altijd veilig of goedgekeurd voor de Europese markt. Mocht er iets mis mee zijn dan heb je nergens recht op.

Muziek maken met baby van 3-12 maanden

Een baby van drie maanden oud verkent de wereld met zijn mond. Misschien nog te jong om bewust met speelgoed bezig te zijn maar dit is een leuke leeftijd om muziek te introduceren. Denk maar aan een muziekmobiel of een activiteitenmat met verschillende soorten muziek. Ook een rammelaar of muziekdoosje doen het altijd goed.

Met 6 maanden is je baby een stuk actiever.  Lekker met pollepels op pannen slaan kan, maar er zijn natuurlijk ook muziekinstrumenten voor baby’s vanaf 6 maanden verkrijgbaar. Zoals een baby piano of rol-trommel.

Wanneer je kindje 12 maanden oud is heeft het al een goede motoriek. Het kan verschillende voorwerpen vasthouden. Op deze leeftijd zijn muziekinstrumenten zoals een baby tamboerijn, trommel of een echo microfoon ontzettend leuk.

Houten Muziekinstrumenten Baby

Muziekinstrumenten speciaal voor baby’s gemaakt

Geef nooit normale muziekinstrumenten aan kinderen jonger dan drie jaar. Kleine onderdelen zorgen voor verstikkingsgevaar. Muziekinstrumenten voor baby’s zijn veilig en bevatten geen kleine of loslatende onderdelen.

Laat baby’s ook nooit alleen met speelgoed. Houd toezicht en laat geen speelgoed in het babybedje of het wiegje liggen. Wanneer je baby slaapt is alleen een knuffel meer dan voldoende. Het bedje is immers om te slapen, niet om in te spelen.

Samen met je kindje muziek maken

Geef je jouw baby voor het eerst een nieuw muziekinstrument? Dan zal hij/zij niet direct weten wat het ermee aan moet. Laat zien hoe het muziekinstrument werkt. Verzin ook leuke spelletjes met het instrument. Zing en dans erbij, dat maakt het er een stuk leuker op. Wissel ook regelmatig van muziekinstrumenten, zo raakt je baby nooit uitgekeken en stimuleer je de muzikale ontwikkeling.

Muziek maken met je baby

Geef een reactie

Snelle Navigatie
×
×

Cart

[]
Je hebt je artikelen bijna in je bezit! Koop voor 100,00 meer en ontvang gratis verzending.